Professionellt barnmorskeforum 23 nov

Professionellt barnmorskeforum för samtal och diskussion.

Barnmorskor behöver en möjlighet att ta del av kunskap, dela med sig av sin kunskap och diskutera hur barnmorskeyrket kan utvecklas tillsammans med andra kollegor. Alla barnmorskor och barnmorskestudenter är välkomna! Vi vill att det ska vara lätt att delta och tillgängligt för alla och vi ses därför på Zoom.

23 november klockan 18.00-20.00
Professionellt barnmorskeforum med Etiska rådet.
Tema: Vem vet bäst? Barnmorskan eller patienten?

Program och Zoomlänk
Topic: Etiska rådet ForumTime: Nov 23, 2022 06:00 PM StockholmJoin Zoom Meetinghttps://us06web.zoom.us/j/89084309523Meeting ID: 890 8430 9523

I din profession som barnmorska möter du dagligen människor med olika förhållningssätt kring sin sexualitet och reproduktion. Vissa av dessa möten lämnar mer avtryck och kan väcka olika känslor hos dig som människa. Vi i Etiska rådet vill välkomna dig till detta forum för att lyfta möten och situationer som utmanar dig som barnmorska att hålla kursen i den etiska kompassen för att kunna ge ett professionellt bemötande.

Lotta Andreasson, verksamhetsutvecklare Mama Mia, Stockholm inleder med ett samtal med reflektioner och frågeställningar. Vad innebär det att sätta patienten i fokus och vad krävs det av mig som barnmorska ? Kan jag jobba på en abortmottagning och vara emot abort? Hur närvarande är jag under en förlossning om personen som föder är man och jag tycker att detta är förfärligt? Vad säger jag när icke-vit person vill träffa någon med brun hudfärg eftersom vi vita inte förstår? Varför anser en del att deras graviditetstid var förfärlig eftersom barnmorskan bara fokuserat på övervikten?

Maria Ekelin , docent, Barnmorskeprogrammet vid Lunds Universitet om boken  Etik för barnmorskor – 9789144133324 | Studentlitteratur
Vid detta Professionella barnmorskeforum sker utlottning av boken!

Etiska rådet ser fram emot givande samtal tillsammans med er