Här är vår nya Ordförande

Jag heter Elin Hallgren och blev barnmorska år 2014. Då hade jag studerat från Komvux till ssk-progr. till slutligen bm-progr. och däremellan fått 4 barn. Så med det sagt, mitt mål att bli barnmorska tog lång tid att nå.
Jag har inte ångrat mitt yrkesval en sekund. Jag älskar mitt arbete och brinner starkt för min proffession.
Jag har arbetat ideellt i SBF:s lokalförening sedan 2015 då vi i lokalföreningen tog initiativ att skicka in motionen gällande att bilda vårt eget fackförbund och som ni vet blev verklighet i januari 2019.
Jag arbetar delvis med födande på Södertäljes förlossnings och bb-avd. och delvis på Gullmarsplans ungdomsmottagning. Kombinationen att ena dagen bistå en kvinna i allt vad en födsel innebär och nästa dag träffa ungdomar för att ha samtal om kropp och själ är för mig en stor glädje och utmaning.
Jag drivs främst av att kunna påverka möjligheten att utforma andra vårdalternativ än att endast föda barn på stora akutsjukhus. Jag vill kunna bidra till att varje enskild kvinna som väntar barn ska få möjlighet att välja hur och var hon ska få föda. Alla alternativ ska vara säkra och trygga och ledas av oss barnmorskor som är experter inom området d.v.s. den okomplicerade graviditeten och förlossningen. Vi har mycket att lära av våra grannländer som t.ex. Danmark, där medicinsk säker förlossningsvård bedrivs i trygga och lugna mindre barnmorskeledda enheter och som dessutom är kostnadseffektiva.
Jag har fått förtroendet att ta över efter Ia Jeppson, som ordförande för Barnmorskeförbundets Lokalförening, Stockholm. Jag lovar att jag tillsammans med övriga i styrelsen ska engagera mig och göra allt för att representera oss barnmorskor i Stockholm på ett rättvist sätt. Vi är starka men endast tillsammans, vi kan förändra men det tar tid! Ser fram emot att träffa er på barnmorskemöten på Baldersgatan i höst!
Tack för förtroendet/

Elin Hallgren